De verfplantentuin van Kleine-Lijn

Blauw is wereldwijd de meest geliefde kleur en laat dat nu ook één van mijn lievelingskleuren te zijn
In de tuin, rond het atelier van Kleine-Lijn, staan heel veel planten waaronder ook diverse verfplanten.
Uit deze planten kun je kleurstof halen. Soms gebruik je hierbij de bladeren, een andere keer weer de bloemen en of de wortels.
Eén van de verfplanten is Wede - Isatis tinctoria.
Wede is een verfplant waaruit een blauwe kleurstof kan worden gehaald: pastel genaamd.


Wede in de tuin van Kleine-Lijn

Kleur van het wad
Het is prachtig om te werken met wat de natuur ons geeft en zo bewust te zijn van verandering en het verbeteren van het milieu. Ik ben mij dan ook ervan bewust dat de keuzes die we vandaag maken, morgen invloed hebben op ons maar ook op de toekomstig generaties.Sinds een aantal jaar ben ik dan ook aan het experimenteren met natuurlijke verfstoffen die niet zo voor de hand liggen. Op mijn wandelingen buitendijks verzamel ik o.a. planten en zeewier uit het waddengebied. Hiermee creëer ik een palet aan prachtige kleurstalen. Zo haal je niet alleen nieuwe kleuren in huis om mee te verven maar het is tevens ook de inspiratie voor het maken van nieuwe dessins.

De prachtige luchten en de vergezichten, de flora en fauna in het waddengebied is voor mij een bron van inspiratie. 
Door middel van o.a. de zeefdruktechniek worden de dessins met de hand op textiel geprint. We gebruiken hierbij alleen natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, wol en zijde. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.kleurvanhetwad.nl
Powered by webXpress