Kleur van het wad

Natuurlijk verven met planten
uit het waddengebied

Bij Kleine Lijn zijn we gepassioneerd over het samenbrengen van natuur en textielkunst. Wij verkennen de rijke wereld van natuurlijke verfstoffen door te foerageren in het Waddengebied. We verzamelen zorgvuldig planten en wieren die we vervolgens transformeren tot een prachtig palet van natuurlijke kleurstoffen. Deze methode stelt ons niet alleen in staat om unieke kleuren te ontwikkelen voor ons textiel, maar inspireert ons ook tot het creëren van nieuwe dessins.

lees meer

Onze ontwerpen zijn een reflectie van de natuurlijke schoonheid die we vinden in onze omgeving. We gebruiken bloemen, zeewier, en andere vondsten uit het wad en verweven zelfs de namen van deze natuurlijke elementen in onze unieke dessins. Deze worden met de hand en via de zeefdruktechniek aangebracht op natuurlijke textielsoorten zoals katoen, linnen, wol en zijde.

 

In ons atelier kunt u een kijkje nemen in onze wereld van textielkunst, waar elke creatie het verhaal vertelt van de natuur die ons omringt. Wij nodigen u uit om de verbinding tussen natuur en ambacht te ontdekken en te ervaren hoe wij bij Kleine Lijn de schoonheid van het Waddengebied tot leven brengen in onze textielontwerpen.

Meer weten?

Wil je graag meer lezen over Kleur van het Wad?

Bezoek dan de website kleurvanhetwad.nl

Kleur van het wad