Op pad

en trek je wandelschoenen aan



Ook wij trekken er regelmatig op uit en genieten van onze eigen omgeving.
En wat een rijkdom is het om in het waddengebied te wonen.
Speciaal voor jullie hebben we de wandelroute naar de Terp fan de Takomst/Terp van de Toekomst gemaakt.
Kaarten met de routebeschrijving zijn gratis verkrijgbaar bij Kleine-Lijn
Je wandelt over kleine landweggetjes naar de zeedijk waar je een prachtig uitzicht hebt over het buitendijks gebied. In de verte zie je zelfs Ameland liggen. 
En voordat je op pad gaat kun je eerst heerlijk koffie/thee drinken, desnoods met huisgemaakte taart.
Leuk weetje; Kleine-Lijn ligt tevens op de wandelroute Het Friese Kustpad - LAW 5-4 .



Ontwerp Observatorium 

Terpen zijn belangrijke verschijningen in het Friese landschap. De terpbewoners van vroeger waren sterk verbonden met het Wad. Die betrokkenheid is er nog steeds bij de huidige bewoners van dit gebied, maar door de aanleg van de dijken is de verbinding voelbaar verbroken.
In 2011 besloot het dorp Blije dat het anders moest. De inwoners wilden meer met het gezicht naar de Waddenzee toe wonen, leven en werken. De hoogste terp van Friesland, in Hegebeintum, laat in het landschap een deel van het oude verhaal zien. Waarom hier geen nieuw verhaal aan toegevoegd? En zo ontstond het idee om ter hoogte van Blije buitendijks een nieuwe terp te maken: de Terp fan de Takomst. Een bijzondere belevingsplek, die mensen naar het dorp en de Waddenkust trekt, waar oude verhalen verteld kunnen worden en nieuwe verhalen gemaakt.
De route Van Historische Terp naar Terp van de Toekomst leidt de bezoekers door een oud historisch verhaal naar deze locatie in het buitendijks gebied.



























Powered by webXpress