PLANTaardig

Een ontdekkingsreis naar pigmenten en verfstoffen

Bij Kleine Lijn zetten we ons in voor de planeet, het milieu en de welzijn van mensen. We zijn ons terdege bewust van de invloed die textielproductie kan uitoefenen op onze omgeving. Om deze reden streven we continu naar een zo duurzaam mogelijke werkwijze. In 2018 lanceerden we het vlasproject Follow the Blue Line, en recent, in 2023, hebben we een stap gezet richting het toegankelijk maken van onze verfplantentuin voor bezoekers.

lees meer

We hebben een variëteit aan verfplanten aangeplant, waardoor bezoekers kunnen zien welke planten gebruikt kunnen worden voor het verven van textiel en de unieke kleuren die ze produceren. Deze verfplanten benutten we niet alleen voor het kleuren van textiel, maar ook voor het extraheren van plantaardige pigmenten voor de vervaardiging van olieverf, pastelkrijt, inkt en meer.

 

Door het delen van onze kennis over verfplanten en het proces van kleur- en pigmentextractie, bieden we onze bezoekers een blik in de 'levende kleurenbibliotheek' van Kleine Lijn.

 

De verfplantentuin staat open voor iedereen en is vrij toegankelijk.

Het PLANTaardig project is tot stand gekomen met steun van de versnellingsagenda Noordoost-Fryslân, een bewijs van onze inzet voor duurzaamheid en educatie.

Neem contact op